,

Profesörlerden Bakan Tekin'e sert çıkış: Bilmiyor

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Balyer, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in mülakatla ilgili açıklamasındaki argümanlarına sert tepki gösterdi.

Profesörlerden Bakan Tekin'e sert çıkış: Bilmiyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum Atatürk Üniversitesinde yaptığı açıklamada "Bizim alacağımız öğrtemenlerin bizim müfredetımızı bilmesini ve bunu nasıl çocuklara vereceğini göstermesini doğal olarak istiyoruz. Alanı zaten siz öğretiyorsunuz ama ne öğretmesi gerektiğini, nasıl öğretmesi gerektiğini istemek durumdayız" dedi.

Bakan Yusuf Tekin mülakat için yaptığı bu gerekçelendirmeye Eğitim Fakültesi akademisyenlerinden tepki geldi.

- Prof. Aydın Balyer: Öğretmenin nasıl yetiştirildiğinden haberi yok

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Balyer yaptığı açıklamada, üniversitelerde öğretmenlik meslek bilgisinin verildiğini belirterek "Eğitim Fakülteleri sadece özel alan bilgisi değil öğretmenlik meslek bilgisi de öğretiyor bakan bey.  Eğitim kökenli bir bakan olmayınca öğretmenin nasıl yetiştirildiğinden de doğal olarak haberi olmuyor. Bakalım Eğitim Fakülteleri bu çıkışa ne tepki verecek?" dedi.

- Doçent Akgündüz: Hem alan bilgisi (ne öğretmesi) hem de pedagojik bilgi (nasıl öğretmesi) öğretiyoruz

İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim fakültesi öğretim üyesi Doçent Devrim Akgündüz ise şunları söyledi:

"Sayın Bakan, eğitim fakültelerinin sadece alan bilgisi öğrettiğini düşünüyor sanırım. 
Sayın Bakan,
Biz öğretmen yetiştiriyoruz. Öğretmen yetiştirmede hem alan bilgisi (ne öğretmesi) hem de pedagojik bilgi (nasıl öğretmesi gerektiği) öğretilir. Aynı zamanda uygulama yaptırılır. Bence mülakatın bu söylediklerinizle bir ilgisi yok. El yazısı gibi tek bir örnek yeterli değil. Nasıl yani, mülakatta bunu bilemezse o kişi iyi bir öğretmen sayılmıyor mu?
Öğretmen yetiştiren kuruma, öğretmenlerin birinde değil çoğunda böyle bir durum var diye ilettiniz mi?
Yetişen öğretmenlerde eksiklik varsa ve eğitim fakülteleri ile toplantı yapıp iletirseniz eksiklikler giderilir. Amacınız, 4 yıl büyük bir emekle yetişen öğretmenleri mülakatla elemek değil daha iyi yetişmelerine ve liyakatla atanmalarına imkan sağlamak olmalıdır"

Öğretim üyesi Ertuna: Bakanın açıklamaları kabul edilemez

Sakarya Üniversitesi Eğitim fakültesi öğretim üyesi Levent Ertuna sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Eğitim fakültesi öğretim üyesi olarak sayın bakanın bu açıklamaları kabul edilemez. Mülakatı açıklayamadığı için bizi töhmet altında bırakıyor. Tüm hocalarımın bu karara karşı çıkması gerekiyor. Eğitim Fakülteleri Dekanlar Konseyi-EFDEK mutlaka bir açıklama yapmalı. Mülakat için bahane arıyor sayın bakan. Suçlanacak yeni hedef Eğitim Fakülteleri hocaları MEB formasyon kararı verilirken neden karşısında durmadı o zaman? Eğitim programları geliştirilirken neden bilim baz alınmadı? Neden MEB ile YÖK arasındaki koordinasyon sağlanmadı?" dedi.

Prof. Duran: Alınan yanlış karara gerekçe bulmakta zorlanıyorlar

Prof. Dr. Erol Duran, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in mülakata gerekçe bulmak için bitişik yazı uygulamasına atıfta bulunmasıyla ilgili olarak "Alınan yanlış karara gerekçe bulmak çok zor. Mülakatla öğretmen atamaya Makul bir gerekçe bulunamaz." dedi.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler