Özel sektörde çalışan öğretmenler düşük ücretler, eksik sigortalar, mobbing gibi sorunlarla çalışmaya devam ederken, bunlara ek olarak 2014 yılında yürürlükten kaldırılan taban maaş düzenlemesi ile mağduriyetleri artmıştı. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, taban maaş hakkının geri verilmesi için çalışmalar yürütürken, taban maaş ile ilgili kanun teklifi ise iktidardan destek gelmemişti.
ÇALIŞMALARIMIZIN İLK MEYVESİNİ KANUN TEKLİFİ İLE ALDIK
Öğretmenlerin taleplerine ilişkin çalışmaların devam edeceğini ifade eden Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası Basın Sekreteri Umut Erkurt, taban maaş hakkının bir gecede öğretmenlerin elinden alındığını vurgulayarak, “Bir buçuk yıldır, en yaşamsal hakkımız olan ‘taban maaş’ için Meclis'ten bürokrasiye, bürokrasiden basına, basından sokak eylemliliklerine ve sosyal medyaya dek çok ciddi bir çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmalarımızın meyvelerini ilk olarak geçen yılın sonlarında ve ilerleyen süreçte, özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenlerin taban maaş hakkı için Meclis'teki üç muhalefet partisinin kanun teklifi vermesiyle aldık. Fakat iktidar ve iktidar ortağı bu teklifi reddetti” dedi.
SEÇİM ARİFESİNDE VAATLERDE BULUNULUYOR, İKTİDARDAN DA SES GELMEYE BAŞLADI
Sendika olarak geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşme gerçekleştirildiğini belirten Erkurt, hem iktidar hem de muhalefetle görüşüldüğünü belirterek, “MEB görüşmesinde hem depremzede özel sektör öğretmenlerinin ‘koşulsuz’ kadro talebini ilettik hem de MEB'le daha önce yaptığımız toplantıdaki taleplerimizi yineledik. Bu sürecin ardından Cumhurbaşkanı adayları, mitinglerinde ve sosyal medya hesaplarında taban maaş hakkımızı iade edeceklerine ilişkin vaatlerde bulundular hatta hemen bu açıklamaların üzerine iktidar milletvekili Metin Külünk, özel sektör eğitim emekçilerinin taban maaş hakkı için çalışma yapılması ve bunun muhalefete malzeme edilmemesi gerektiğine ilişkin bir açıklama yaptı” ifadelerini kullandı.
ÖĞRETMENLERİMİZİN MAĞDURİYETİNE SON VERİLMEDİ
Metin Külünk’ün yaptığı açıklamaların ardından TBMM’de reddedilen kanun teklifini hatırlatan Erkurt, “Bahse konu olan düzenlemede kamu okulları ile dengi özel okullarında görev yapan arkadaşlarımızın maaşları denkleştirilerek, hak kayıplarının önüne geçilmişti. Çalışanlar ise kısmen korunuyordu. Bu kanunun geri yürürlüğe girmesi ile öğretmenlerimiz bir nebze rahat nefes alabilecekti fakat AK Parti ve MHP milletvekilleri önergeyi reddederek özel sektörde çalışan öğretmenlerimizin mağduriyetine son vermedi” dedi.
Mehmet Fahri ÖZKAN / Milli Gazete