,

Özel sektör öğretmenleri "söz değil yasa lazım"

Eğitim alanında karmaşa devam ediyor… Özel sektör öğretmenlerinin beklediği taban maaş düzenlemesi ÖMK’da yer almıyor.

Özel sektör öğretmenleri "söz değil yasa lazım"

Eğitim alanında karışıklıklar devam ediyor. Özellikle geçtiğimiz sene Anayasa Mahkemesinin Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili verdiği kararın ardından kanun ile ilgili başlayan süreç yeni tartışmalara neden olurken, hazırlanan yeni kanun Salı günü TBMM’de eğitim komisyonunda görüşülecek. Kanunun tüm öğretmenleri kapsamasını talep eden öğretmenler, yeni kanun içerisinde de eksiklerin olduğuna dikkat çekerek bakanlığa çağrılarını sürdürüyor.

TABAN MAAŞ İLE İLGİLİ BAKANLIĞIN GÖZÜ PATRONLARIN SÖZÜNDE

Yeni hazırlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili MEB Bakanı Yusuf Tekin ile yaptıkları görüşmeye ilişkin Millî Gazete’ye açıklamalarda bulunan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası MYK Üyesi Umut Erkurt, kanun içerisinde özel sektör öğretmenlerine yönelik düzenlemelerin yetersiz olduğuna dikkat çekerek, başlıca talepleri olan taban maaş konusunda patronların sözlerinin takip edileceğinin ifade edildiğini belirtti. Erkurt, “MEB, bize somut güvence olacak yasaya yönelmiyor, patronlardan aldığını söylediği söze bakıyor” dedi.

“SÖZ DEĞİL YASA İSTİYORUZ”

Bakan Tekin ile yapılan görüşmede bakanın yönetmelikte taban maaş için düzenleme yapma teklifinde bulunduğuna dikkat çeken Erkurt, Bakan’ın umut verici konuştuğunu ancak sonraki günlerde, bakan yardımcısı ile yapılan görüşmede ise bu umutlarının kaybolduğunu ifade ederek “Bakanlık, ‘biz patronlardan söz aldık. O sözlerin tutulup tutulmayacağına bir dönem boyunca bakacağız’ diyor. Bizim böyle bir yöntemi kabul etmemizi bekliyor. Binlerce eğitim kurumundan hangi birinin sözünü tutup tutmayacağını nasıl, hangi hukuki, yasal sınıra göre denetleyecekleri tamamen belirsiz. Biz bir koca yıl daha açlık sınırında ücretlerle çalışarak yaşamımızı heba edemeyiz. Bu yüzden bizler özel sektör öğretmenleri olarak söz değil yasa istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Mehmet Fahri ÖZKAN

İlişkili Haberler

Manşetler