,

Okulda dayak skandalında yeni gelişme!

İstanbul’da bulunan bir okulda müdür yardımcısının 14 yaşındaki kızına kötü davrandığı iddiasıyla okula giden velinin darp edildiği iddiasıyla yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Okul müdür yardımcısı ve öğretmen adli ve idari soruşturmalardan takipsizlik alırken, okul yönetimi tarafından yapılan açıklamada asıl mağdur tarafından kendileri olduğu velinin okula gelerek, ‘Kızım okula gelmek istemiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Sonunda elimde kalacak’ dediği ifade edildi.

Okulda dayak skandalında yeni gelişme!

İstanbul'da bulunan bir okulda müdür yardımcısının 14 yaşındaki kızına kötü davrandığını öğrenen veli okula gidince öğretmenlerden dayak yediği iddia edilmişti. Olay 12 Ekim tarihinde Pendik ilçesinde bulunan ortaokulunda meydana geldi. 36 yaşındaki Murat G., bir hafta boyunca okula gitmeyen kızının durumundan şüphelendi. Kızıyla birlikte okula giden genç adam koridorda yürüdüğü sırada okulun müdür yardımcısı Abbas C.'nin yanlarından geçtiği sırada kızının kendisine iddiaya göre 'Senin kafana sı..ım' şeklinde konuştuğunu bu nedenle okula gelmek istemediğini söyledi. Genç baba müdür yardımcısının yanına giderek kızına neden bu şekilde davrandığını sorduğundaysa bu kez hiç beklemediği bir tavırla karşı karşıya kaldı.

İKİ ÖĞRETMEN ÖĞRENCİ VELİSİNİ TARTAKLADI

Okulun müdür yardımcısı iddiaya göre Abbas C., öğrencisinin velisine 'Seni kim aldı bu okula, sen nasıl girdin içeri, çık dışarı lan' şeklinde bağırmaya başladı. Murat G., ise kızının bu okulda okuduğunu kendisini veli olduğunu söyledi. Bu sırada okulda beden eğitimi olarak görevli öğretmen Mete Y.'de ikilinin yanına gelerek olaya müdahalede bulundu. Yine iddiaya göre beden eğitimi öğretmeni Murat G.'ye 'Çık lan dışarı' diyerek iteklemeye başladı.

GÖĞSÜNE YUMRUK ATTI

Okuldan dışarı çıkacağı sırada Mete Y., genç adamın göğsüne yumruk attı. Kızının yanında darp edilen Murat G., ise karakolun yolunu tutup kızına hakaret eden ve kendisini darp eden öğretmenler hakkında suç duyurusunda bulundu. Genç adam karakolda verdiği ifadesinde Abbas C.'nin kızına hakaret ettiğini kendisinin konuşmak için gittiğindeyse darp edildiğini söyledi.

HEM ADLİ HEM İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İfadenin ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Durumdan Milli Eğitim Bakanlığına da haber verilmesi üzerine iki öğretmen hakkında ayrıca idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Genç adam kızının psikolojisinin bozulduğunu ileri sürerek okulunu değiştirmek zorunda kalacağını bildirdi.

SAVCILIK 'HAKARET YOK' DEDİ

Savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde öğretmen ve müdür yardımcısının üzerine atılı hakaret suçlamasını işlemedikleri belirlendi. Savcılık iki eğitimci hakkında soruşturma yapılmasına gerek olmadığına dair karar verdi. Öte yandan medyaya yansıyan olay sonrası okul yönetimi tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada söz konusu olayın Murat G., tarafından farklı bir şekilde anlatıldığı ve asıl mağdurların eğitimcilerin olduğu ifade edildi.

'ÇOCUĞUM ELİMDE KALACAK'

Açıklamanın detayında söz konusu velinin okula gelerek, 'Kızım okula gelmek istemiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Sonunda elimde kalacak' şeklinde konuştuğu ardından velinin rehberlik öğretmenine yönelendirildiği ve velinin saldırgan tavırlar sergilediği anlatıldı. Murat G.'nin sadece okul öğretmenleri tarafından okul dışına çıkarılmak istendiği anlatılan açıklamada iddia edildiği gibi herhangi bir darp yada hakaretin söz konusu olmadığı belirtildi.

Atakan IRMAK

Kaynak : Sabah Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler