,

Okul bahçelerinde 7D tehlikesi

7D sinemalar, eğlence merkezleri ve AVM’lerin ardından okullara da girdi. Dijital içerik üreticisi Orhan Toker, 7D sinemalar ile ilgili velilerden yoğun şikayet alındığını söyleyerek, “Mobil 7D sinema kamyonları 6 yaşından 11 yaşına kadar bir sürü çocuğun olduğu bir bahçeye sokmanın eğitimle alakası olduğunu düşünmüyorum. Eğer 7D sinemanın bir eğitim değeri varsa, bu fayda gezici, üstünde canavarlar ve zombilerin görselleri olan kamyonlarla elde edilemez” diye konuştu.

Okul bahçelerinde 7D tehlikesi

Hareketli koltuk kapasitesi, titreşim hareketleri, filmle beraber hareket eden eğim yapısı filmin temasına uygun efektleri ile canlı görüntüyü birebir yaşatan 7D sinemalar, eğlence merkezleri ve AVM’lerin ardından okullara da girdi. Dijital içerik üreticisi Orhan Toker, 7D sinemalar ile ilgili velilerden yoğun şikayet alındığını söyleyerek, “Mobil 7D sinema kamyonları 6 yaşından 11 yaşına kadar bir sürü çocuğun olduğu bir bahçeye sokmanın eğitimle alakası olduğunu düşünmüyorum. Eğer 7D sinemanın bir eğitim değeri varsa, bu fayda gezici, üstünde canavarlar ve zombilerin görselleri olan kamyonlarla elde edilemez” diye konuştu. Toker, “Sanal gerçeklik oyunları, zombiler, 332 dişi ekrandan fırlayan köpekbalıkları, beat saber ışın kılıcı oyunu, Indiana Jones oyunu sunuluyor. Bazı çocuklar bu kamyonlara heveslenip biniyor. Sonra korkup indiklerinde nöbetçi öğretmen çocuğu teselli etmeye çalışıyor, arkadaşları çocuğa gülüyor. Çocuk okula gitmek istemiyor. Çocuklar yalnız yatamıyor, tuvalete gidemiyor. Bunların tamamı velilerden gelen şikayetler” ifadelerini kullandı.

VELİLER DE ŞİKAYETÇİ
Durumdan yakınan veliler ise 7D sinemaların okul bahçelerinden çıkarılmasını istiyor. Nihan Yüksel, “Bu gibi şeyler okul bahçesine kurulduğunda o gün okulda bir kaos ortamı oluşuyor. Sınıflarda ders işlenemez hale geliyor. Çocukların eğitim hakkı da gasp edilmiş oluyor” dedi. Arzu Fidan Şahin ise “Benim kızım maruz kaldı bu saçmalığa. Kendi binmek istemedi. Ama sınıftaki diğer öğrenciler binince dayanamadı izledi. Yılanlar, gözünden kan akan canavarlar, zombiler vesaire. Çoğu çocuğun gecelerce uyuyamadığını biliyoruz” şeklinde konuştu. Mervenur Karakoca ise hijyen yönünden yeterli olmadığına dikkat çekerek, “Oğlumun okuluna da geldi. Sonrasında çocukların çoğu göz enfeksiyonu oldu. Aynı gözlükleri bütün okul kullanıyor.” dedi.

Kaynak : Yenişafak Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler