Eğitim alanında birçok tartışmaya neden olan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun geçtiğimiz yıl Anayasa Mahkemesi'nde bazı maddeleri iptal olmuştu. Kanun ile ilgili TBMM’de sürdürülen görüşmeler ise Ekim ayına ertelendi. Çıkarılacak olan meslek kanunu ile öğretmenliğe giriş, öğretmenlik süreci ve emeklilik süreci etkilenecekken, bazı eğitim alanlarını kapsamıyor olması ise eleştirilere neden olmuştu.
22 MADDESİ KABUL EDİLDİ, SONRASI TATİL SONRASI
Sendikaların, eğitimcilerin ve muhalefetin itirazlarına rağmen TBMM Genel Kurulu’na getirilen Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi görüşmeleri Ekim ayına ertelendi. Tartışılan kanun teklifinin 22 maddelik birinci bölümü Genel Kurul'da oylanarak kabul edilmişti. Diğer görüşmeler için görüşmeler Meclis tatili sonrasına, Ekim ayına ertelendi.
ELEŞTİRİLERİN SEBEBİ KANUNUN YETERSİZ KALMASI
Geçtiğimiz yıl Anayasa Mahkemesi tarafından bazı maddeleri iptal edilen kanun sonrası hazırlanan yeni kanun ile ilgili ilk günden itibaren eleştiriler sürerken, sendika temsilcileri ve eğitimciler kanunun yetersiz kaldığını vurgulamıştı.
SEKTÖR TEMSİLCİLERİ TÜM SEKTÖRÜ KAPSAYAN BİR KANUN TALEP EDİYOR
Görüşmelere ara verilmesinin ardından sektör temsilcileri kanun içerisinde yer almayan özel öğretim kurumlarındaki öğretmenler, ücretli öğretmenler ve sözleşmeli öğretmenlik ve öğretmen alımında mülakatın kaldırılması konusu başta olmak üzere eksikliklerin giderilmesinin ardından tekrar görüşmelerin başlamasını ve kanunun eksiksiz ve tüm sektörü kapsayacak bir hâl ile çıkarılmasını talep ediyor.
Mehmet Fahri ÖZKAN / Milli Gazete