,

Öğretmenler taleplerini yeni Milli Eğitim Bakanı’na verdi

4 Haziran 2023 tarihinden itibaren göreve başlayan Yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in önünde öğretmenler ve eğitim sistemiyle ilgili çözümü beklenen onlarca sorun yer alıyor.

Öğretmenler taleplerini yeni Milli Eğitim Bakanı’na verdi

Yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in masasında öğretmen ataması, ek öğretmen atamaları, öğretmenlerin maaş sorunu, eğitim ödeneği, ek ders zammı, sınav görev ücretleri gibi sorunlar öne çıkıyor.  Yıllarca dirsek çürütüp mezun olan öğretmenler yeni atama beklerken kadro yetersizliğinden  öğretmen açığı karşısında ise yeni ek 55 bin öğretmen ataması bekleyişlerini sürdürüyor.

ÖĞRETMENLER TALEPLERİNİ YENİ MİLLİ EĞİTİM BAKANI’NA İLETTİ

Yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’le birlikte öğretmenler ek 55 bin öğretmen ataması taleplerini her fırsatta her platformda sık sık dillendiriyor ve öğretmenler yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e taleplerini bir liste halinde paylaştı.

Öğretmenler, yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den umutlu çünkü Tekin, uzun yıllar MEB camiasında müsteşarlık görevlerinde bulunarak bu işin mutfağını ve öğretmenlerin sorunlarını yakinen biliyor.

ÖĞRETMENLER NE İSTİYOR: EK 55 BİN ATAMA, EK DERS ZAMMI, İKRAMİYE

Örgütlenen öğretmenler, Yusuf Tekin’in yeni Milli Eğitim Bakanı olarak açıklanmasının ardından başarı dileklerinden bulunarak, haklı taleplerini bir liste halinde MEB’e iletti.

Öğretmenlerin yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve MEB’ten talepleri şöyle:

    1. Temmuz ayında maaşa ve ek derse %100 zam istiyoruz.
    2. Eylül ayında ek 55 bin Öğretmen ataması istiyoruz.
    3. Sınav ücretleri 2 katına çıkmalı.
    4. Eğitim ödeneği 1 maaşa eşitlenmeli.
    5. Öğretmenler gününde 1 maaş ikramiye verilmeli.
    6. Sınıfta kalma geri gelmeli.
    7. Öğretmenlere değer vermeni ve karar almadan önce dinlemeni istiyoruz. Gerisi hallolur.

milli gazete

İlişkili Haberler

Manşetler