BIST 100 8.859,01 %2.36 Dolar 34,22 %0 Euro 37,00 %-0.08 Altın Gram 3.017,96 %0.86 Brent Petrol 74,96 %0.92 Bitcoin 66.950,99 %0.65
,

Öğretmen mülakatlarında yaşanan 7 sorun

Eğitim Gücü sendikası, öğretmen adayı alım mülakatlarında yaşanan 7 temel sorunu bir açıklamayla yayımladı

Öğretmen mülakatlarında yaşanan 7 sorun

Öğretmen adaylarının mülakat süreci MEB'in belirlemiş olduğu bölgelerde devam etmektedir.

Eğitim Gücü sendikası öğretmen mülakatlarında yaşanan sorunları 7 başlıkta açıkladı.  Sendikadan yapılan açıklamada "Mülakatlar usulünce uygulanmıyor, eğer yuvarlama yapılmazsa ne Milli Eğitim Bakanı ne de Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü bu durumun altından kalkabilir." denildi.

İşte 7 başlıkta mülakat sorunları:

1) A branşındaki bir kişinin, B branşından birisi tarafından nasıl mülakat alabileceği ve nasıl değerlendirilebileceği konusunda soru işaretleri bulunmaktadır. Örneğin, bir fizik öğretmeni komisyon üyesi, bir psikolojik danışmanı nasıl değerlendirebilir? Benzer şekilde, bir okul öncesi öğretmenini bir matematik öğretmeni komisyon  üyesi nasıl değerlendirebilir?

2) Mülakata giren öğretmen arkadaşlarımızdan aldığımız bilgilere göre, herhangi bir soru zarfı seçimi yapılmamaktadır. Komisyon üyeleri soruları kendi tercihleri doğrultusunda seçip sormaktadır.

3) Birçok komisyonda cevaplar yazılı olarak tutulmamaktadır.

4) Komisyon puanı nedeniyle sıralamalarda oynama olması durumunda, sadece 3 soruyla biri öğretmen olacakken bir diğeri ise öğretmen olamayacak şeklinde  sonuçlanabilir. Yani, sadece 3 soruyla öğretmen olup olmamasına karar veriliyor.

5) Mülakat sonunda adaylara almış olduğu puan bilgisi verilmesi planlanmışken, bu uygulamadan vazgeçilmiştir.

6) Mülakatlarla ilgili olarak resmi bir açıklama yapılmamış olup, ancak özel bilgiler edinebilmekteyiz.

7) Anadolu’nun bazı illerinde mülakata girecek adayların, mülakat komisyon üyelerine gerek tanışıklığı gerekse aracı bularak ulaşması zor değildir. Bu durumun dahi önüne geçilememiştir.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler