,

Öğretmen adayını 'ders anlattırarak' mesleğe almada kritik teklif!

Yazar Metin Özdamarlar nasıl ki bir hakim adayı, komisyon huzurunda dava baktırılarak mesleğe alınmıyorsa, öğretmen adayının da 'ders anlattırılarak' mesleğe alınmasının uygun olmadığını söyledi. Özdamarlar, "Fakültede 'okul deneyimi' uygulamasını öğrenim sürecinde her sınıf düzeyinde koyar bu sorunu çözersiniz." dedi.

Öğretmen adayını 'ders anlattırarak' mesleğe almada kritik teklif!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen adaylarının 45 dakikalık bir mülakatla mesleğe alınacağını açıklamış ve detayları CNN Türk'te açıklamıştı. Bakan Tekin'in yeni açıklamasına göre, öğretmen adaylarına kendi alanlarında bir dersi komisyon önünde anlatması istenecek

Yazar Metin Özdamarlar bu öneriye karşı çıktı. Özdamarlar "Nasıl ki yeni atanan bir hâkime bir komisyon huzurunda dava baktırmıyorsanız, nasıl ki yeni atanan bir doktorun kurul önünde hastayı teşhis ve tedavisini izlemiyorsanız, nasıl ki yeni atanan bir polisin performansını jüri önünde ölçmüyorsanız öğretmenin de “Beş dakika” düşünme süresi verilerek komisyon önünde tasarlayıp anlatacağı 40 dakika ile ders öğretmenlik mesleğine uygun olup olmadığına karar veremezsiniz." dedi.

Ders anlatımı okul sürecinde olmalı!

Yazar Metin Özdamarlar, her mesleğin gelişim, birikim ve deneyim sürecinin olduğunu belirterek "Eğitim fakültesine girmeden bu koşulu aramıyorsanız, mezun olduktan sonra da arayamazsınız. Fakültede “Okul Deneyimi” uygulamasını öğrenim sürecinde her sınıf düzeyinde koyar bu sorunu çözersiniz." dedi.

Öğretmenlik derslere girile girile öğrenilir!

Öğretmenliğin bir gönül mesleği olduğuna dikkat çeken Özdamarlar "Derslere girile girile; öğretim programı uygulana uygulana, sınıf atmosferi soluna soluna, ders anlatıla anlatıla, kalplere dokuna dokuna, öğretmenlik öğrenilir. Bu öğrenmenin de bir sınırı, yeri ve zamanı yoktur. Tüm bilimsel araştırmalar bunu ortaya koyarken yapılacak mülakat kabul edilemez" dedi.

İlişkili Haberler

Manşetler