,

Öğrencilerin adresi artık İngiltere değil Türkiye

Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ilk, orta ve lise düzeyinde öğrenim gören 50 bine yakın öğrenci ile 5 binden fazla öğretmene kucak açtı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) KKTC'deki eğitimin niteliğini yükseltmek, başarılı öğrencilerin Türkiye'deki okullarda da öğrenim görmesini sağlamak ve öğretmenlerin mesleki gelişimine katkıda bulunmak için çalışmalara başladı.

Öğrencilerin adresi artık İngiltere değil Türkiye

Ortak yapılacak projelerin başında ''Kardeş Okul'' koordinesi yer alıyor. KKTC'deki tüm okullar, o okulların eş değeri olan Türkiye'deki en iyi okullarla eşleştirilecek. KKTC'deki özel eğitim okullarının öğretim materyalleri de MEB tarafından karşılanacak.

İNGİLTERE'YE GİDİYORLARDI

SABAH'a konuşan MEB kaynakları, ''KKTC'den Türkiye'ye gelip okuyan öğrenciler var. Ancak bu sayıyı artırmayı hedefliyoruz. Çünkü çoğunlukla İngiltere'ye gidiyorlar. Kardeş Okul projesi kapsamında okullar arasında etkileşimi artırarak ortak tarih, kültür bilinci ve kardeşlik duyguları güçlendirilerek geliştirilecek, gönül köprüleri kuvvetlendirilecek'' dedi. Projeyle okullar arasında ortak bilimsel, sosyal, kültürel projeler hazırlanacak, ayda bir yönetici ve öğretmen online toplantı yapılacak, karşılıklı öğrenci öğretmen ziyaretleri planlanacak.

HER OKULA KÜTÜPHANE

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer geçen hafta KKTC'ye resmi bir ziyarette bulunmuştu. Ziyaret sırasında eğitim alanında birçok işbirliği yapılma kararı alındı. KKTC'ye yapılacak eğitim desteğiyle ilgili diğer konu başlıkları şöyle:
- KKTC'deki okulların bilişim altyapısının geliştirilmesi bağlamında 750 adet akıllı tahtanın gönderilecek.
- Meslek liselerine laboratuvarlar kurulacak ve o okulların altyapı ihtiyaçlarının karşılanacak.

- Ders kitapları sağlanacak ve KKTC'deki tüm okullara kütüphane yapılacak.

Kaynak : Sabah Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler