,

Müfredata akran zorbalığı dersi lazım

Uzman Klinik Psikolog Merve Tokgöz, akran zorbalığının, okul ve gençlik döneminin acı verici gerçeği olduğunu dile getirerek “Önlenmesi için okullar, aileler ve toplumdaki bireyler arasında empati, saygı ve hoşgörü kültürünün teşvik edilmesi gerekmektedir. Okullarda etkili zorbalık önleme programları ve politikaları uygulanmalıdır” dedi.

Müfredata akran zorbalığı dersi lazım

Akran zorbalığının, okul ve gençlik döneminin acı verici gerçeği olduğunu dile getiren Medical Park Bahçelievler Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Merve Tokgöz, “Önlenmesi için okullar, aileler ve toplumdaki bireyler arasında empati, saygı ve hoşgörü kültürünün teşvik edilmesi gerekmektedir. Okullarda etkili zorbalık önleme programları ve politikaları uygulanmalıdır” dedi.

Klinik Psikolog Tokgöz, akran zorbalığının fiziksel, duygusal, sözlü veya dijital -sosyal medya üzerinden alay etme, iftira atma, özel bilgilerin yayılması vb.- şekillerde gerçekleşebileceğini ve mağdurun duygusal ve psikolojik sağlığını ciddi şekilde etkileyebileceğini dile getirdi.

Akran zorbalığının, genellikle okul öncesi dönemin sonları ve ilkokulun başlangıcında ortaya çıkmaya başladığını belirten Uzm. Klnk. Psk. Tokgöz, “Daha yoğun ve sistematik akran zorbalığı ise genellikle ortaokul ve lise çağlarında yaygın hale gelir” bilgisini verdi.

Kaynak : DHA

İlişkili Haberler

Manşetler