,

Mobbing ve usulsüzlük iddiaları üzerine soruşturma açıldı

Rize İl Sağlık Müdürlüğü, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Hastanesi Evde Sağlık Birimi'nde yaşanan mobbing ve usulsüzlük iddiaları üzerine disiplin soruşturması başlattı.

Mobbing ve usulsüzlük iddiaları üzerine soruşturma açıldı

Rize'deki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Evde Sağlık Birimi'nde ortaya çıkan "usulsüzlük" iddiaları, bazı çalışanlar tarafından yazılan bir dilekçe ile Rize İl Sağlık Müdürlüğü'ne iletildi.

USULSÜZ FAZLA MESAİ ÜCRETİ

İddialara göre, hastanede çeşitli işlemlerde "kayırma, haksız kazanç elde etme, mobbing uygulama, fazla mesai yazma, nöbet çizelgelerini asmama, izinli olanlara nöbet yazılması" gibi durumlar yaşanıyor. Bu iddialar üzerine Rize İl Sağlık Müdürlüğü, konuyu ciddiyetle ele alarak disiplin soruşturması başlattı.

DUVAR haber sitesinin aktardığı bilgilere göre, çalışanlar tarafından yazılan dilekçede belirtilen usulsüzlük iddiaları, sağlık müdürlüğü tarafından titizlikle araştırılarak gerekli önlemleri alması bekleniyor. Soruşturma sürecinde ilgili personelin ifadeleri alınarak deliller özenle incelenmesi ve adaletli bir inceleme süreci izlenmesi kamuoyu tarafından bekleniyor.

ARAÇ, ÖZEL İŞLER İÇİN KULLANIYOR

Duvar'ın haberine göre, bazı personelin nöbete gelmeden nöbet ücreti aldıkları, nöbete gelmeden nöbet ücreti alan personele tekrar tekrar nöbet görevi yazıldığı, evde sağlık hizmeti alan vatandaşlar için tahsis edilen araçların birim sorumlusu tarafından özel işleri için kullanıldığı iddia edildi. Ayrıca bu ve buna benzer usulsüzlük iddialarını dile getiren bazı personelin görev yerlerinin değiştirildiği de ileri sürüldü.

Edinilen bilgiye göre; Rize İl Sağlık Müdürlüğü şikayet üzerine; üniversite eğitim araştırma hastanesinin Evde Sağlık Hizmetleri birimi personeli hakkında inceleme başlattı. Müdürlük yetkilileri, disiplin incelemesinin gelecek ay içerisinde tamamlanmasının planlandığını aktardı.

Soruşturmanın sonucu hakkında açıklama bekleniyor.

İlişkili Haberler

Manşetler