BIST 100 8.838,61 %2.13 Dolar 34,22 %0 Euro 37,04 %-0.04 Altın Gram 3.014,21 %0.73 Brent Petrol 76,14 %2.49 Bitcoin 66.964,98 %0.01
,

Mesleki ortaokul seferberliği başlıyor!

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), mesleki ortaokul seferberliği başlatıyor. İlk etapta Bursa, Konya, Burdur ve Sivas’ta başlayan uygulamanın diğer illerde de hayata geçirilmesi için MEB bir yol haritası çıkaracak.

Mesleki ortaokul seferberliği başlıyor!

MAHMUT ÖZAY - Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), okullarda mesleki eğitimde yeni bir dönem başlattı. Sadece liselerde olan mesleki eğitim, artık ortaokuldan itibaren başlayacak. Bakanlık tarafından uygulamaya konulan ‘Beceri Geliştirme Programı’ ile bu yaz tatilinde ‘zanaat atölyeleri’ adı altında meslek liselerinin kapıları, ilk defa ortaokul öğrencilerine açıldı.

7. sınıftan itibaren, ortaokul öğrencileri meslek liselerinde ücretsiz olarak çeşitli kurslara katılma fırsatı buldu. Bu kurslar, 18 ilde 271 okulda 129 modül kapsamında sunuldu. Bu yenilikçi adımın devamı olarak, Türkiye’de ilk defa ortaokul kademesinde eğitim görecek öğrenciler için mesleki ve teknik Anadolu liseleri bünyesinde ‘Mesleki ortaokullar’ açıldı. Atılan bu adımla ortaokul dönemindeki öğrencilerin mesleki eğitime ilişkin farkındalığının oluşması, öğrenci ve velilerinin ortaokul sonrası eğitim planlamaları sürecinde meslekler hakkında daha sağlıklı bilgilere ulaşması amaçlanıyor. Proje pilot olarak ilk etapta Bursa, Konya, Burdur ve Sivas’ta başladı. Kapılarını ilk öğrencilere için açan okullardaki dönüşlerden hareketle MEB bir yol haritası çıkaracak. Kamuoyunda bu okulların bilinirliğinin artması sağlanacak. ‘Çocuk işçi okulu’ algısına karşı mücadele de edecek bakanlığın ayrıca çeşitli illerde kampanyalar düzenleyeceği öğrenildi.

İLK ÖĞRENCİLER DERSBAŞI YAPTI

Sivas’taki mesleki ortaokul, Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasında açıldı. Ortaokul için başvuru yapan 160 öğrencinden 30’u sınavı geçerek eğitim almaya hak kazandı. İl Millî Eğitim Müdürü Necati Yener, projedeki mesleki ortaokul sayısının gelecek dönemde artırılmasının planlandığını söyledi.

Öğrencileri eğilimlerine göre yönlendirmeyi amaçladıklarını belirten Yener “Öğrencilerimizi bilinçli bir şekilde mesleklerle ilgili bilgilendirebilmeyi hedefl iyoruz. Rehber öğretmenlerimizin tecrübelerini sahaya daha iyi yansıtabilmek anlamında çok ciddi bir çalışmadır” dedi. Öğrencilerden Beyza Zühre Taçlı, bilişim ve teknolojiye ilgi duyduğu için bu okulu tercih ettiğini dile getirdi. Elif Eslem Şimşek de mesleki ortaokul sınavını kazandığı için çok mutlu olduğunu ifade ederek “Teknolojiyle alakalı çok şey bilmek istiyorum. Yazılım ve teknolojik aletlerin nasıl yapıldığını çok merak ediyorum” dedi.

Kaynak : Türkiye Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler