,

Kabine, öğretmen adaylarını YİNE üzdü

Kaine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Öğretmen adaylarının beklediği müjdeli haber yine gelmedi.

Kabine, öğretmen adaylarını YİNE üzdü

Bakan Yusuf Tekin, 9 Şubat 2024 tarihinde bir grup öğretmene, öğretmen atama takviminin Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısında gündeme geleceğini söylemişti.

TRT'de yer alan haberde de "On binlerce öğretmen adayının merakla beklediği atama için gözler Kabine toplantısında..." denilmişti. Ancak, 11 Şubat 2024 tarihli kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan öğretmen atamalarına değinmedi. 

Erdoğan, 4 Mart'ta da öğretmen adaylarına müjde vermedi

Bugün yani 4 Mart 2024 tarihi itibariyle yine kabine toplantısı yapıldı. Yaklaşık 1 ay sonra yapılan kabine toplantısı sonrasında da öğretmen adaylarının beklediği müjdeli haber gelnedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan güncel siyasi konulara değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında; BAE ve Mısır ziyaretlerine, Filistin meselesine, sınır ötesine harekata ve İsrail'in Gazze'deki terör saldırılarına değindi.

İşte daha önce yayımlanan haber:

Yusuf Tekin 9 Şubat'ta şu açıklamada bulunmuştu

Bir grup öğretmen, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile bugün Erzurum'da görüştü.

Gündemde en çok merak edilen konuların başında öğretmen atama sayısı ve takvimi geliyor. Bakan Yusuf Tekin'in 2023 yılında açıklanacağını belirtmiş olduğu sözler gerçekleşmemişti.

- Yusuf Tekin: Öğretmen atamaları haftaya açıklanacak

Bakan Yusuf Tekin'in öğretmen atama takviminin önümüzdeki hafta kabine toplantısından sonra açıklanacağını ifade ettiği belirtiliyor.

Bakan Tekin tarafından bu konuda yapılan resmi bir açıklama bulunmamaktadır. Ancak 31 Mart 2024 seçimlerinin yaklaşması ve öğretmen atamaları konusundaki belirsizliğin devam ediyor olması, takvimin haftaya açıklanmasının güçlü bir ihtimal olduğunu gösteriyor. 

Türkiye Gazetesi muhairi Mahmut Özay da sosyal medya hesabından şu açıklamayı yapmıştır:

"Kabine konusunda ortada dolaşan tarihler kesinlikle doğru değil. Ne zaman yapılacağı konusunda net bir durum yok. Ama bugün öğretmenlerin Bakan Yusuf Tekin'e atama için soru sorduğu kısmı doğru. Bakan Yusuf Tekin'in 'Kabine sonrası açıklama yapacağız' cevabı verdiği öğrenildi."

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler