,

İHL öğretmenine mobbing iddiası

Iğdır’ın Aralık ilçesinde imam hatip okulu öğretmenine uygulanan mobbing iddialarını gündeme taşıyan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Erkan Çiğdem, ilçe milli eğitim müdürünün mobbing yaptığını öne sürerek istifaya davet etti.

İHL öğretmenine mobbing iddiası

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğretmenlere uygulanan mobbing iddiaları bir kez daha gündem olmaya devam ediyor. Memur-Sen Iğdır Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Erkan Çiğdem, Aralık ilçesinde yaşanan mobbing iddiasının detaylarını kamuoyuyla paylaşarak sert tepki gösterdi.

Çiğdem’in iddiasına göre ilçeye yeni gelen öğretmenin sözleşmesini imzalamak için gittiği İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde mobbinge maruz kaldığını söyledi. Çiğdem, “Sözleşmesini imzalamak için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne giden öğretmenimize ilçe milli eğitim müdürü, imam hatip meslek dersi öğretmeni olduğunu kararnamede gördükten sonra, ‘öğretmen gibi giyin’ diyor. Öğretmenimizin ‘öğretmen nasıl giyinir müdürüm’ demesi üzerine ‘benim gibi’ diyerek takım elbisesini gösteriyor. Olayın hemen bir gün ardından ilçe milli eğitim müdürü, öğretmenimizi yeni atanan birkaç öğretmenimiz ile birlikte görünce boş boş bekleme gel kitap taşı’ diyor. Öğretmenimiz bunu yapmak üzere hareket ettiğinde bu kez de izmariti fırlatıyor” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRETMENİMİZİ YALNIZ BIRAKMAYIZ”

Çiğdem’in iddiasına göre ilçe milli eğitim müdürü, tüm öğretmenlerin katıldığı toplantıda imam hatip dersleri öğretmenine mobbing uygulamaya devam etti. Çiğdem, “İlçe müdürü henüz salona girmeden şube müdürü salona gelerek öğretmenlere, ‘Herkes ayağa kalksın, Sayın Müdürümüz geliyor’ diyor. O esnada suyunu içen öğretmenimiz ayağa kalkamayınca, milli eğitim müdürü tepki gösteriyor. Öğretmenimizi dışarıya davet ediyor. Ve toplantı esnasında, ‘Sen artık bu ilçede çalışamayacaksın, senin sözleşmeni feshedeceğim’ diyor. Toplantı sonunda öğretmenlerin yanında öğretmenimize tutanak tutarak soruşturma açacağını belirterek gözdağı veriyor” diye açıklamalarda bulundu.

İHL ÖĞRETMENİ OLDUĞU İÇİN Mİ KURBAN SEÇİLDİ?

Açıklamalarının devamında ise Çiğdem, “Böyle rijit bir tavırla ilçenizde göreve başlayan öğretmene bu kadar baskı nedendir. İlçe müdürünün daha önce imam hatiplerle, İslami STK’larla ve cemaatlerle ilgili paylaşımlarını da bildiğimiz için bu öğretmenin neden kurban seçildiğini anlıyoruz. İmam hatip lisesinde meslek dersleri öğretmeni olduğu için mi? İlçe milli eğitim müdürünün bu tavrı asla kabul edilebilir bir tavır değildir. Öğretmenimizi yalnız bırakmayız” dedi.

ALİ EKBER / Milli Gazete

İlişkili Haberler

Manşetler