,

Eğitim-Bir-Sen’den istifaya zorlama tepkisi

Ankara Sincan’da bir imam hatip lisesinde norm fazlası olarak çalışmaya devam eden 28 Şubat mağduru Türk Dili Edebiyatı öğretmenine başka okulda görevlendirilmesi üzerine mağduriyetine son verilmesi için Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yaptığı başvuru sonrasında istifa yolunun gösterilmesine, Eğitim-Bir-Sen Ankara 6 No’lu Şubesi tepki gösterdi.

Eğitim-Bir-Sen’den istifaya zorlama tepkisi

Sincan’da bir imam hatip lisesinde Türk Dili Edebiyatı öğretmeni A.B. norm fazlası olduğu okulda 20 saat girdiği derse rağmen başka okulda görevlendirilince mağduriyetini dile getirmek için Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurdu. A.B. 28 Şubat mağduru olduğunu ve bu yüzden 10 yıl mesleğinden uzak kaldığını belirterek, okulunda kalmak için talepte bulundu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi reddederek, öğretmene istifa yolunu göstermesi üzerine Eğitim-Bir-Sen Ankara 6 No’lu Şubesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “10 yıllık mağduriyet sürecinden sonra göreve tekrar dönebilen öğretmene istifa etmeyi ifade etmek veya ima etmek 28 Şubat zihniyetinin devamı demektir” diyerek tepki gösterildi.

“MAĞDUR ÖĞRETMENE İSTİFA ETMEYİ İMA ETMEK 28 ŞUBAT ZİHNİYETİNİN DEVAMI DEMEKTİR”

Öğretmenin norm fazlası olarak 20 saat derse girdiğine dikkat çekilen açıklamada, öğretmeni liseden alarak bir ortaokulda görevlendirildiğine vurgu yapılarak, “Sincan’da bir imam hatip lisesinde 20 saat dersi olan Türk Dili Edebiyatı öğretmeni A.B’yi bir ortaokula görevlendirirler. Öğretmen; ‘20 saat dersim var. Ben İHL’de çalışmak istiyorum. Kadrom okulumda. Başka okula gitmek istemiyorum’ der. Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenin bu isteğini reddeder ve ‘istifa edebileceğini’ ima eder. 28 Şubat’ta zorunlu istifa nedeniyle, 10 yıllık mağduriyet sürecinden sonra göreve tekrar dönebilen öğretmene istifa etmeyi ifade etmek veya ima etmek 28 Şubat zihniyetinin devamı demektir. Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde son bir yıl içinde ne değişti de Milli Eğitim koridorlarında kabadayı gibi volta atan mafya özentili şahıslar türedi. Bakanlık onayıyla oluşturulan Yetim Kardeş projesi panosunu tahrip edip, foyasını ortaya çıkarana, ‘Seni o panoya asarım aslanım’ diyecek kadar hadsizleşen kişiler gücü nereden alıyorlar? Bunlar hiç değişmeyecekler mi? Konunun takipçisi olacağız” ifadeleri kullanıldı.

milli gazete

İlişkili Haberler

Manşetler