,

Bakan Kasapoğlu: Kredi ve burs konusunda devrim yapcağız

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yeni yılda KYK burslarında önemli artış olacağının sinyalini verdi. Kasapoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız önümüzdeki günlerde açıklayacak, rakamlarla devrim yapacağız" dedi.

Bakan Kasapoğlu: Kredi ve burs konusunda devrim yapcağız

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda, bakanlığının 2023 yılı bütçesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gençlik merkezi sayısı 500'e çıkacak

Kasapoğlu, her ile üniversite kurulduğunu ve gençlerin üniversite hayallerine kavuştuğunu dile getirerek, üniversite harçlarını da tarihe gömdüklerini kaydetti.

Gençlik merkezi sayısını 9'dan 450'lere çıkardıklarını, en kısa zamanda 500'e ulaştıracaklarını belirten Kasapoğlu, 345 genç ofisi, 60'a yakın gençlik kampı bulunduğunu söyledi.

Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 20 yıl önce 100 kişiden 10 ya da 12'sinin yurtlara yerleştirildiğini ifade ederek, "Yıl 2022; Cumhuriyet tarihinin rekor başvurusunu aldık, rekor yerleştirmesini yaptık. Bu bir gurur tablosudur. İstanbul, İzmir, Ankara'ya bakın; bu üç büyük ilin her birinde yurtlarımızda 2 bine yakın boş yer var" dedi.

CHP milletvekillerinin tepkileri üzerine Kasapoğlu, "İstanbul, İzmir, Ankara büyükşehir belediyeleri 3,5 yılda kaç kişilik yurt yaptı? Bu yurtlar hepimizin. Gurur duyun, iftihar edin. Sizin belediyeleriniz gerekirse bu yurtlara yeter ki suyunu bağlasınlar, yolunu yapsınlar, başka bir şey istemiyoruz" şeklinde karşılık verdi.

Yurt inşaatlarının devam ettiğini de anlatan Kasapoğlu, dünyanın en ünlü otel zincirleriyle rekabet ettiklerini ve konforuyla, aile şefkatiyle bir gurur tablosu olduğunu söyledi.

"Kredi ve burs konusunda devrim yapcağız"

Kasapoğlu, yurtların pandemi döneminde karantina yurdu haline geldiğini ve 150 binden fazla vatandaşa ev sahipliği yaptığını, gerektiğinde afetlerde vatandaşlara da kapıların açık olduğunu ifade etti.

"Genç Seyahatsever Projesi"nin yeni bir devrim olduğunu dile getiren Kasapoğlu, bu yaz boyu 30 yaşına kadar olan herkesin ücretsiz seyahat edip yurtlarda kalması uygulamasına yeni başladıklarını ifade etti. Kasapoğlu, yurtların bundan sonra yaz aylarında ve sömestr tatillerinde öğrenci olsun olmasın tüm gençlerin hizmetinde olacağını belirtti.

Kredi ve burs altyapısının da ulaştığı öğrenci sayısıyla örnek olduğunu vurgulayan Kasapoğlu, "45 liradan 850 liraya getirdik ve bu yıl da yeni bir devrim yapacağız, rakamlarla da devrim yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız onu inşallah önümüzdeki günlerde açıklayacak" diye konuştu.

"Köylere kadar tesisler var"

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, engellisiyle herkesin spora erişimini ortaya koyan bir altyapı olduğunu söyleyerek, "Her ilde, her ilçede, köylere kadar, mahallelere kadar büyük gayretler var, emekler var. Bunları algılara, dedikodulara kurban ederseniz büyük bir emeğe haksızlık etmiş olursunuz" dedi.

 

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler