,

2022 YKS'de trend olan 6 bölüm

2022 YKS'de bilgisayar, yazılım ve yapay zeka bölümleri en çok tercih edilen bölümler oldu. Bu bölümlere benzer olan matematik, istatistik ve bilişim sistemleri gibi bölümler de tercihlerde en önde yer aldı.

2022 YKS'de trend olan 6  bölüm

Tıp fakültesinin tercihlerde ilk sırada olma üstünlüğü azalmaya devam ediyor. Geçen yıl en azon 22 bin 800 sıralama ile öğrenci alan tıp fakültelerinin bu yıl 30 bin sıralama ile öğrenci alması en çok tartışılan konuların başında geliyor. Devlet üniversitelerine ait tıp fakülteleri dolarken vakıf ve KKTC üniversitelerinde boşluklar olması oldukça dikkat çekici bulunuyor.

Eğitimci Salim Ünsal bu değişime ilişkin olarak "Elbette mesleki sorunların bunda payı var ama gençlerin farklı alanlara eğilim özgürlüğünü de göz ardı etmeyelim!" dedi.

Gazetememur.com olarak, tercihler üzerinde yaptığımız incelemeye göre, 2022 YKS'de en dikkat çekici olan ise adayların yoğun olarak bilgisayar, yazılım ve yapay zeka gibi bölümleri tercih etmesi oldu. Bilgisayar mühendisliğinde iki Devlet ve 1 vakıf olmak üzere tüm üniversitelerin kontenjanları oldu.

Dijital Oyun Tasarımı bölümünde, vakıf ve Devlet üniversitelerinin tüm kontenjanları doldu. Bu bölüm, Devlet üniversiteleri içinde sadece Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde yer alıyor.

Bilgisayarla ilgili bölümlerin yanı sıra bu bölümlere eşdeğer veya yakın olarak görülen matematik, istatistik ve bilişim sistemleri gibi bölümler de tercihlerde en önde yer aldı. Örneğin Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri bölümünde vakıf ve Devlet üniversitelerinin tüm kontenjanları doldu. Bilkent Üniversitesi en son 8 bin sıralama ile tüm kontenjanlarını doldurdu.

Yine Matematik bölümünde Devlet ve vakıf üniversitelerinin tüm kontenjanları doldu. Koç Üniversitesi en son 658, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi en son 7.514, Boğaziçi Üniversitesi 7.556, ODTÜ ise 27.057 sıralama ile öğrenci oldu.

21 Üniversitede yer alan İstatistik bölümünün de tüm kontejanları doldu. ODTÜ en son 31.690 sıralama ile öğrenci aldı

---------------

SON DAKİKA HABERLERİ için ayrıca GAZETEMEMUR.COM uygulamasını,

App Store

Google Play

Twitter hesabımızı takip edebilirsiniz.

Facebook hesabı için tıklayınız.

İnstagram hesabı için tıklayınız.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler