,

100 öğrenciye 1 psikolojik danışman projesinde adım atılmadı

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, okullarda artan akran zorbalığı, madde bağımlılığı, fiziki şiddet gibi olumsuz durumlarla mücadelede psikolojik danışman ve rehber öğretmenlere ihtiyaç olduğuna belirterek, eski MEB Bakanı Mahmut Özer tarafından başlatılan “100 Öğrenciye 1 Psikolojik Danışman” projesini hatırlattı.

100 öğrenciye 1 psikolojik danışman projesinde adım atılmadı

Projenin üzerinden geçen sürede ise gerekli adımların atılmadığına dikkat çekti.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) istatistiklerine göre Türkiye’de 2008-2020 yıllarını kapsayan son 12 yılda kişi başına antidepresan kullanım miktarının yüzde 76 arttığını ifade eden Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, antidepresan kullanımının kademeli olarak arttığını belirterek, “Devlet olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın psikolojik sağlığını korumalı ve bu noktada ihtiyaç duyan yavrularımıza destek olacak kararları alabilmeliyiz” dedi.

PROJENİN AÇIKLANMASININ ÜZERİNDEN 3 AY GEÇTİ

Çocuklara yönelik olarak eğitim alanında adımların atılması gerektiğini ifade eden Kaya, çocukların rehber hocalar ve psikolojik danışmanlar ile buluşturulmasının önemli olduğunu belirterek, “Bu bağlamda okullarda giderek artan akran zorbalığı, madde bağımlılığı, fiziki şiddet gibi olumsuz durumlarla mücadele edebilmek için profesyonel hizmet sunabilecek psikolojik danışman ve rehber öğretmenlere ihtiyaç vardır. Eski Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer, 27 Mayıs 2023 tarihinde ‘100 Öğrenciye 1 Psikolojik Danışman’ projesi kapsamında okullara rehber öğretmenler atanacağını açıklamıştı. Fakat bu açıklamanın üzerinden 3 aydan fazla bir süre geçmesine rağmen bakanlık tarafından herhangi bir adım atılmamıştır” ifadelerini kullandı.

“HER GEÇEN GÜN YAVRULARIMIZIN KAYIP HANESİNE YAZILACAKTIR”

Açıklamasında yetkililere seslenen Kaya, yeni eğitim ve öğretim yılında adımların atılması için çağrıda bulunarak, “Pazartesi günü başlayacak olan yeni eğitim-öğretim yılını da göz önünde bulundurarak, çocuklarımızın başarılı bir eğitim hayatı geçirmelerine önemli katkılar sağlayacak olan PDR uzmanlarının, rehber öğretmen olarak görevlendirilmeleri için çalışmalar ivedilikle başlatılmalı, kamuoyuna bu noktada gereken bilgilendirmeler mutlaka yapılmalıdır. Her geçen gün geleceğimiz olan yavrularımızın kayıp hanesine yazılacaktır” diye belirtti.

Mehmet Fahri ÖZKAN / Milli Gazete

İlişkili Haberler

Manşetler