,

Konut fiyat artışı üç yıl sonra enflasyonun ardında

TCMB verilerine göre konut fiyatları 2024 yılı şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 58,3 arttı, reel olarak ise yüzde 5,1 oranında azaldı. Yıllık bazda bakıldığında ise fiyat artışı, 2019 Aralık'tan bu yana ilk kez enflasyonun altında kaldı.

Konut fiyat artışı üç yıl sonra enflasyonun ardında

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Şubat ayına ilişkin konut fiyat endeksini yayımladı. 2024 yılı şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2,2 oranında artan KFE, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 58,3 oranında artmış, reel olarak ise yüzde 5,1 oranında azaldı.

Şubat ayında enflasyon yüzde 67,07 olarak açıklanmıştı. Böylece konut fiyatlarında yıllık artış 2019 Aralık ayından bu yana ilk kez manşet enflasyonun altında kaldı.

İstanbul, Ankara ve İzmir’in konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde, şubat ayında bir önceki aya göre, sırasıyla yüzde 1,5, 2,0 ve 1,6 oranlarında artış gözlendi.

Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre, İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 45,6, 72,9 ve 57,4 oranlarında artış gösterdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı

İlişkili Haberler

Manşetler