,

Dehşete düşüren fuhuş yazışmaları... 2 kamu görevlisi de var

Zonguldak’ta biri 14, diğeri 16 yaşında olan iki kız çocuğu fuhşa sürüklendi. İki çocuğun hayatını karartan ise, anılan kentte üniversite okuyan birkaç kadın öğrenci oldu. 24 sanık arasında üniversitede memur olarak çalışan bir kişi de yer aldı. Mağdur çocuklardan biri ifadesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube’de görevli bir polisin, emniyetin binasında cinsel saldırıda bulunduğunu açıkladı.

Dehşete düşüren fuhuş yazışmaları... 2 kamu görevlisi de var

Zonguldak 3. Ağır Mahkemesi’nde görülen ve geçen günlerde karara bağlanan davada 23 sanığa toplamda 383 yıl hapis cezası verildi. Dosya kapsamında tutuklu bulunan 12 sanıktan 5’i, kararla birlikte tahliye edildi. Sanıkları arasında kentte esnaflık yapan çok sayıda kişinin de olduğu dosyanın detaylarına ise Halktv.com.tr ulaştı.

Dava dosyasına göre, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri Nazlıcan Bağlasan (20) ise Hazalnaz Kızılırmak (21), kentte bir ‘fuhuş organizasyonu’ kurdu. Maddi durumu zayıf kızlar, kurulan sisteme dahil edildi. Dosyaya giren yazışmalara göre ikili, kentte temasta oldukları birçoğu esnaf olan kişilere bu kızları pazarladı.

yeni-proje-10.png

Kızlar üzerine ‘pazarlık’ yaptılar

Mağdur kızların cep telefonları ve sosyal medya hesaplarına ilişkin hazırlanan raporda, çocuk yaştaki iki kızın erkeklere nasıl pazarlandığına ilişkin detaylar yer alıyor. Yazışmalara göre, bu kişiler arasında fiyat pazarlığı yaparken, çocukları fuhşa sevk eden Bağlasan ile Kızılırmak’ın da alacakları komisyon için rakam belirledikleri anlaşılıyor.

Avukatından ‘yaşını bilmiyordu’ savunması

Dava dosyasında dikkat çeken bir önemli detay ise, kentte memur olarak görev yapan iki kişinin de adının dosyaya girmesi oldu. Dosyaya göre, sanıklar arasında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde memur olarak çalışan Mert Cengiz (26) de yer aldı. Soruşturmanın başlaması ile birlikte, üniversite Cengiz’i görevden uzaklaştırdı. Cengiz’in avukatı Selay Kardeş, müvekkili adına yaptığı savunmada “Mağdur G. yaşının 19 olup, hatta 20'ye gireceğini söylemiştir. Müvekkil yaşının 15 olduğunu öğrendikten sonra bir daha kendisi ile görüşmemiştir” dedi. Bir süre tutuklu da kalan Cengiz daha sonra tahliye edildi.

Polis o eve baskın yapmış

Dava dosyasında adı yer alan bir diğer memur ise Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube’de görevli polis memuru Sedat Ş. oldu. Fuhşa sürüklenen çocuklardan 15 yaşındaki L. A. savcılık ifadesinde, kendisinin de bulunduğu ve fuhuş yapılan bir evi polisin bastığını söyleyerek “S. ve A. ile aynı evdeydim. Polisler gelmeden önce evden ayrılmıştım. Sedat polis beni saat 23.00 gibi aradı. Ertesi gün tekrar aradı ve ifademin alınacağını söyledi. Ben de ertesi gün akşam saatlerinde karakola gittim” dedi.

Çocuk Şube Polisi’nin dehşete düşüren ‘teklifi’

L. A. ifadesinin devamında “Sedat bana ‘yukarıya çıkalım, birlikte sigara içelim’ dedi. Sosyal hizmet uzmanı olarak görev yapan C. G. hanımın odasına çıktık. Biz, karşılıklı sandalyelere oturduk. Sedat bana ‘S. dün gece A. ile yaşadığı olaydan dolayı yırttı. Ben onunla bir şeyler yaptım; bu işi hallettik. Seninle de cinsel ilişkiye girelim sen de yırtarsın’ dedi. Teklifini kabul etmeyince kolumdan tutup beni kucağına doğru çekti, ben oturmak istemedim ve oturmadım. Ancak diğer eliyle çenemi tutup bir kez dudağımdan öptü. Ben hemen şubeden ayrıldım. Birkaç ay sonra C. Hanım'ın çağırması üzerine tekrar şubeye gittim” dedi. Dosyaya giren belgelere göre Polis Memuru Sedat Ş. hakkında idari soruşturma da başlatıldı. Konu ile ilgili bir müfettiş görevlendirildi.

Dosyada 7 kişi tutuklu bulunuyor

DHA, yargılama sonrası sanıklara verilen hapis cezalarına ilişkin haberi geçen hafta abonelerine servis etti. Buna göre Hazalnaz Kızılırmak ile Nazlıcan Bağlasan’a ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve insan ticareti suçlarından’ 33 yıl 14’er ay hapis cezası verildi. Sanıklardan Erdinç Yalçın (39), Cihan Ermiş (28), Yıldıray Durmaz (48) ise ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 23 yıl 1 ay 15er gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Kızılırmak, Bağlasan, Yalçın, Ermiş ve Durmaz’ın yanı sıra Oğuzhan Kaya (27) ve Nuri Karaaslan’ın (36) tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bu arada, tutuklu sanıklardan Yıldıray Durmaz’ın avukatı Merve Poyraz Büyükbaş, müvekkili adına yaptığı savunmada “Müvekkilin böyle ortamlara girmesinin sebebi karısının rahatsızlığıdır. Yoksa adı geçen kızlarla herhangi bir cinsel münasebeti olmamıştır. Şüpheli evli ve çocukları vardır” dedi.

DİNÇER GÖKÇE / HAKTV

İlişkili Haberler

Manşetler