,

Sözleşmesini yenilemeyen personel 1 yıla takılır mı?

Ankara 2. İdare Mahkemesi yıl sonunda sözleşmesini yenilemeyen personelin 1 yıl boyunca 4/B'li olarak çalıştırılamama kuralına takılmayacağına karar verdi.

Sözleşmesini yenilemeyen personel 1 yıla takılır mı?

Bir üniversite hastanesinde çalışan personel 31/12/2021 tarihinde işten ayrılmış ve sözleşmesini uzatmamıştır.

Bu personel 2021/10 KPSS tercihlerinde Sağlık Bakanlığına yerleşmiş ancak, sözleşmesinin feshinin üzerinden bir yıl geçmediği gerekçesiyle, ataması yapılmamıştır.

- Sözleşmeyi yenilememe ve 1 yıl kuralı

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1. maddesinde sözleşmesini fesih eden personelin 1 yıl boyunca yeniden 4/B statüsünde sözleşmeli olarak görev yapamayacağı belirtilmektedir. Ancak gazetememur.com olarak şunu vurgulamak isteriz: Bu düzenleme sözleşmesini yenilemeyenleri kapsamamaktadır.

Açılan davada Ankara 2. İdare Mahkemesi de oybirliğiyle, atamanın yapılmaması yönündeki işlemi iptal etmiştir.

Mahkeme kararı şu şekildedir:

Buna göre, davacının çalıştığı hastanede sözleşme süresinin bitiminde sözlcşmesiniycnilcmemcsi, sözleşmenin tek taraflı feshi oluruk kubul edilemeyeceğinden ve bu durum yeniden sözleşmeli pozisyonda istihdam edilmesine engel oluşturmadığından, davacının. 2021/10 Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucunda 4/B statüsünde sözleşmeli hemşire olarak yerleştirildiği... Devlet Hastanesine, hizmet sözleşmesini tek taraflı feshedenlerin fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe Kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istilıdum edilemeyeceğinden bahisle atamasının yapılmamasında hukuka uygunluk bulunmamaktadır.

Kaynak : TT

İlişkili Haberler

Manşetler