,

Polislere, 'uyumaktan' verilen cezaya iptal kararı

Erzurum 3. İdare Mahkemesi, Tortum'da yaşanan olayda, uyudukları iddiasıyla polis memurlarına verilen disiplin cezasını iptal etti.

Polislere, 'uyumaktan' verilen cezaya iptal kararı

Erzurum Tortum'da 2021 yılı Ocak ayında yaşanan olayda, bir polis memuru 22.00 - 00.00 saatleri arasındaki nöbeti bitip diğer memura nöbeti devrettikten sonra, hava soğuk olduğundan sobayı yakmaya çalışır ama sona yanmaz. Grup şefi mescitte elektrikli ısıtıcının olduğunu söyler ve polisi mescite çağırır. Ancak bir komiser habersiz denetime gelir ve ısınmak için mescite giren polisleri görür ve haklarında uyuduklarına dair tutanak düzenler. Açılan soruşturmada polis memuruna "Görev sırasında herhangi bir şekilde uyumak veya uyuklamak "tan 16 ay uzun süreli durdurma cezası verilir.

Soruşturma sırasında, komiserin iddialarını destekeleyn başka bir şahit çıkmaz.

İdare Mahkemesi "uyumak veya uyuklamak" eylemini gerçekleştirdiği yönünde her türlü şüpheden uzak bir tespitin bulunmadığı, olayın tek tanığı olan komiser İ.A.'nın düzenlediği tutanağın aleyhe delil olarak kabul edildiği, buna karşın bilgisine başvurulan diğer tüm personelin verdikleri ifadelerin davaya konu işlemin dayanağı olan denetleme tutanağını desteklemediği ve onunla örtüşmediği gerekçesiyle, disiplin cezasının iptaline karar vermiştir. Karar polis mevzuat sitesinde yayımlanmıştır.

Kaynak : TT

İlişkili Haberler

Manşetler