,

'Önümüzdeki haftalarda döviz kurunda düşme olacak'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati akademisyenlere yaptığı sunumda, şirketlere tanınan döviz korumalı mevduat hesapları nedeniyle 10 milyar dolarlık bir dönüşüm beklediklerini ve bunun TL'ye değer katacağını belirtti.

'Önümüzdeki haftalarda döviz kurunda düşme olacak'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bugün ekonomist ve akademisyenlerle buluştu.

Bloomberg HT'ye konuşan Dr. Fatih Anıl, Bakan Nebati'nin şirketlere tanınan döviz korumalı mevduat hesapları nedeniyle önümüzdeki dönemde 10 milyar dolarlık bir dönüşüm beklediklerini ve bunun TL'ye değer katacağını belirtti.

Ekonomist Mete Yüksel ise toplantı sonrasında yaptığı değerlendirmede "Döviz korumalı hesaplarda bugüne kadar 49 milyar TL yabancı paradan geçmiş. Biz yüzde 15 zannediyorduk. Yüzde 26'sı yabancı paradan geçmiş yani. Döviz korumalı mevduat sayesinde zamanla istikrar olacağını ve Türk lirasının değer kazanacağını belirtti. 13.40 gelen bir kur var. Önümüzdeki haftalarda Türk lirası değer kazanmaya devam edecektir dedi.Pazartesi günü şirketlerin kur korumalı mevzuat hesaplarına ilişkin olarak yönetmeliklerin çıkacağını ifade etti. Şirketlerin 10 milyar doları civarında bir miktarı kur korumalı hesaplara geçirmesini beklediklerini ifade etti. Bundan dolayı da Türk lirası değer kazanacak." dedi.

Kaynak : TT

İlişkili Haberler

Manşetler