,

Memurların maaşı Mart ve Nisan'da düşecek mi?

Memurları büyük kısmının maaşının Mart ve Nisan'da düşeceğine dair iddia doğru mu?

Memurların maaşı Mart ve Nisan'da düşecek mi?

Saglikpersoneli.com.tr adlı bir sitede aşağıdaki içerik yayımlanmıştır. Diğer haber siteleri aynen kopyalamıştır. Ancak haber içeriği doğru değildir.

Çünkü Ocak ayı itibariyle bir öğretmenin gelir vergisi matrahı 3 bin 700, Hemşirenin 3 bin 600, İmam Hatip'in 3 bin 700, Mühendisin ise 3 bin 700'dür. Ortalama 4 bin dersek, 32 bin matrahına ancak 7 veya 8. ayda ulaşılabilir. Sadece öğretmeler ek dersten dolayı bir veya iki ay daha erken üst vergi dilimine girebilir.

657 sayılı Kanunda brüt ücrete göre değil gelir vergisi matrahına göre gelir vergisi tutarı belirlenir.

İşte içeriği tümüyle yanlış olan haber metni

NİSAN-MAYIS AYLARINDA NET ÜCRETLER DÜŞECEK

Öğretmen, polis, asker, şef, memur vb. milyonlarca memurun brüt ücretleri ise 8.000 TL'nin üstünde yer almaktadır. Bu da milyonlarca memurun vergi dilimine çok daha erken gireceği anlamına gelmektedir. Bu da ortalama Nisan ve mayıs aylarında memurların birçoğunun ücretinin Ocak ayı maaşlarına göre düşeceğini göstermektedir. Bu oranlar her memur için farklı aylarda olabilecektir. Bordrolarda brüt ücret kısmından memurlar yaklaşık hangi ayda maaşlarının üst vergi dilimine geldiğini hesaplayabileceklerdir.

MEMURA MART AYINDAN SONRA HER AN ÜST VERGİ DİLİMİ

Bugün net 10.000 TL alan memurların brüt ücretleri yaklaşık 13.500 TL'dir. Mart ayı itibariyle memurlar bir üst vergi dilimine rahatlıkla girebileceklerdir. Özetle memurların büyük bir bölümünün mart-nisan aylarından itibaren ele geçen net maaşlarında düşüş başlayacaktır. Brüt ücreti artan memurlar daha erken maaş kaybı yaşayacaktır.

Kaynak : TT

İlişkili Haberler

Manşetler