,

Hulusi Akar, Özel'e yanıt verdi: TSK depremin ilk saatinden beri sahada, bunu bilin

Özel, "epremin hemen sonrasında gecikme büyük. Birileri orduyu içeride tuttu. Darbe yapar diye korktular" demişti

Hulusi Akar, Özel'e yanıt verdi: TSK depremin ilk saatinden beri sahada, bunu bilin

Eski Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 6 Şubat depreminde sahada olmamasına yönelik eleştirilere "Bazı kişiler maalesef hayasızlık yapıyor, ahlaksızlık yapıyor, terbiyesizlik yapıyor, yanlış yapıyor. Saat 04.17'de deprem oldu. Saat 05.00'te Cumhurbaşkanımızı aradım. O gündür bu gündür Türk Silahlı Kuvvetleri ayakta, bunu bilin" diyerek yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde, Pazarcık’ta Halk Buluşması programında yaptığı konuşmada, "Depremin hemen sonrasında gecikme büyük. Maalesef devlet yoktu, 3 gün yoktu. İşin kötüsü hazırda, kışlada, ‘kalk’ deyince kalkan, ‘çık’ deyince çıkan, teçhizatı hazır, gencecik, aslan gibi bir ordu vardı. Ama birileri orduyu içeride tuttu. ‘Orduyu kışladan çıkarması kolay, sokması zor’ dediler. Darbe yapar diye korktular. Mehmetçik acıda, yasta öyle bir şey yapar mı? Ama bir korkudur, kendi kendilerine 15 Temmuz’un yaşanmasına sebebiyet veren ihmaller, yarattığı paranoya, korku, orduyu 3 gün içeride tuttu. O en kritik 12, 24, 48, 72 saat enkazların altından sesler, inlemeler, yardım çağrıları gele gele çok evladımızı, ailemizi, eşimizi, dostumuzu maalesef kaybettik” demişti.

Eskişehir’de ‘Türkiye’nin Güvenlik Politikası’ konulu programda konuşan Hulusi Akar, Özel'e yanıt verdi.

Akar'ın konuşması şöyle:

"Saat 04.17'de deprem oldu. Saat 5’te Cumhurbaşkanımızı aradım. O gündür bu gündür Türk Silahlı Kuvvetleri ayakta, bunu bilin. Fakat bazı kişiler maalesef hayasızlık yapıyor, ahlaksızlık yapıyor, terbiyesizlik yapıyor, yanlış yapıyor. Asker neredeydi? Saat 5’te Cumhurbaşkanına bilgi sunduk ve 'Tamam siz gidin' dedi. Biz o andan itibaren Kara, Deniz, Hava kuvvetleri, gemiler, uçaklar, diğer birliklerimiz hepsi alarm halinde. Fakat şehir içinde, sahanın içinde 2’nci Ordu bölgesi, Malatya'nın olduğu yer, her taraf yıkılmış. Bütün askerlerimiz diğerlerinin çalışmalarına ilaveten 24 saat ilk andan itibaren ayaktalar ve bir dakika durmadılar."

"Hayat normalleştikçe, şartlar oluştukça Suriyeliler dönüyor"

Savaşın ardından Türkiye’ye gelen Suriyelilerin bir kısmının geri döndüğünü ve kalanların da gideceğini söyleyen Hulusi Akar, “Suriye'nin kuzeyinde şartların oluşması için gece gündüz demeden kendi imkanlarımızla, dost ve müttefiklerin imkanlarıyla orada uygun bir şekilde şartlar hazırlayıp, hayatı normalleştirmeye çalışıyoruz. Hayat normalleştikçe, şartlar oluştukça buradaki insanlar da gönüllü, güvenli ve saygın bir şekilde evlerine dönüyorlar. Şu ana kadar 600-700 bin kişi döndü, dönecekler. Fakat bunu inatla körün gözüne parmak sokar gibi 'dönsünler.' İyi de şartlar ortada. Dolayısıyla bunun da bu şekilde bilinmesi lazım” dedi.

T24

İlişkili Haberler

Manşetler