,

'Erdoğan ve Esad Semerkand'da görüşecek' iddiası

Cumhurbaşkanı Erdoğan yıllar sonra Suniye politikasında değişime giderken İran'ın yarı resmi haber ajansından Esad ve Erdoğan’ın görüşeceğine dair bir haber gerçekleştirildi.

'Erdoğan ve Esad Semerkand'da  görüşecek' iddiası

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tasnim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Özbekistan'ın başkenti Semerkand'da bir araya geleceğini belirti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yıllardır çok sert ifadelerle Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı eleştirip hiçbir şartta yan yana gelemeyeceği izlenimini verirken son yaptığı açıklamalarla bu konuda bir politika değişikliğine gittiği görülmüştü.

"ERDOĞAN VE ESAD SEMERKAND'DA GÖRÜŞECEK"
Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak Ukrayna dönüşü uçakta gazetecilere Beşar Esad’la ilgili “Siyasette dargınlık olmaz. Her an barış içinde olacaksın. Her an görüşebilme imkânı yakalayacaksın. Bizim Esed’i yenmek, yenmemek gibi bir derdimiz yok ki” ifadelerini kullanmıştı. Bu cümleler Erdoğan’ın Suriyr politikasında iyiden iyiye bir değişim olduğunu gösterirken bugün İran'ın yarı resmi haber ajansı Tasnim Erdoğan ve Esad’ın görüşme yapacağına dair bir haber yapıldı.

Söz konusu haberde Erdoğan ve Esad’ın Özbekistan'ın başkenti Semerkand'da gerçekleştirilecek Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Devlet Başkanları Zirvesi'nde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de bulunduğu bir toplantıda görüşeceği aktarıldı.

milli gazete

İlişkili Haberler

Manşetler