,

Gram altında rekor! İslam Memiş'in yıl sonu öngörüsü dikkat çekti

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Gram altın 2022'yi kaç liradan kapatacak?" sorusuna yanıt verdi. Memiş, aralık ayı ilk haftasında beklediği yükseliş beklentisiyle ise şaşırttı.

Gram altında rekor! İslam Memiş'in yıl sonu öngörüsü dikkat çekti

Fed Başkanı Jerome Powell'ın önümüzdeki toplantıda faiz artışlarının yavaşlayacağı yönündeki açıklamalarının ardından altın yükselişe geçti. Ons altın bin 800 doları aştı. Gram altın ise bin 078 TL ile rekor kırdı.

İslam Memiş'in 1450 liralık öngörüsü gerçekleşmedi

Finans analisti İslam Memiş, altın fiyatlarına dair beklentileri yorumladı. Memiş'in gram altın için yıl sonu öngörüsü dikkat çekti. İslam Memiş, gram altında 1450 liralık öngörüsünün neden gerçekleşmediğini de açıkladı.

Memiş: FED baskıladığı için öngörüm gerçekleşmedi

2022 yılının emtia piyasası için zorlu geçtiğini söyleyen Memiş, "Merkez bankalarının faiz politikalarından kaynaklı baskılanma gördük. Kasım ayı itibarıyla değerli metallerde yükselişler başladı. Paritelerde de yükselişler başladı. Gram altın ve ons altında toparlanmalar devam ediyor. Bugünkü koşullara ve fiyatlamalara baktığımızda Fed'in aralık toplantısında 50 baz puanlık faiz artırma ihtimali yüzde 70 oranında fiyatlanmaya başlandı. Bugüne kadar ekonomik koşullara baktığımız zaman ve enflasyondaki düşüşe baktığımızda Fed biraz daha güvercin olabilir" dedi.

2022 SONU DOLAR TAHMİNİ VE ARALIK AYI İLK HAFTASI İÇİN GRAM ALTIN TAHMİNİ DİKKAT ÇEKTİ

İslam Memiş'in yıl sonu dolar ve gram altın tahmini şöyle:

Yıl sonuyla alakalı, normal süreçten bahsetmiyoruz. Hep bir baskılanma. İçeride dolar kurunda bana göre normal bir kur yok. Serbest bırakın, müdahale etmeyin, tedbirler almayın, dolar TL kuru bana göre 20-21 lira aralığını işaret ediyor. Dolar endeksi 113 olduğu zaman 18.70'i anlarım ama dolar endeksi 105'e gelince 18 altına sarkması gereken kur var. Burada dengelenme çalışması, bir müdahale var.

İslam Memiş: Gram altın Aralık'ta 1100'lü rakamlara ulaşacak

Şu anda gram altın TL 1061 TL'de. 1090 seviyesinin aralıkta kırılmasını ve 1100'lü rakamları bekliyorum ama 24 saat bile piyasalar için önemli oldu. Kestiremiyorsunuz neler olacak. Beklentim tabii ki pozitif. Fed yavaş yavaş yumuşamaya başladı ve altın fiyatlarını baskılayacak bir neden yok. Aralık ayı ilk haftasında 1090 ve hemen ardından 1100'lü rakamları konuşmaya başlayacağımızı bekliyorum.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler