,

1.5 milyarlık binaya 176 milyonluk tefriş! Zanzibar çiçeği de var

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Kurumu’nun yerleşkesinin inşaatı tamamlandı. Sıra VIP odalar, VIP yemekhane ve dinlenme salonlarının tefrişine geldi.

1.5 milyarlık binaya 176 milyonluk tefriş! Zanzibar çiçeği de var

Belediyelerdeki lüks ve şatafat tartışmaları sürerken, tasarruf genelgelerine rağmen kamudaki yüksek tutarlı harcamalar sürüyor. Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu yerleşkesi için alınan mobilyalar ve tefrişat malzemeleri de israfın son örneği oldu. İnşaat maliyeti 2017’de 158 milyon TL olan ancak yıllar içerisinde 1.5 milyar TL’yi aşan yerleşke için mobilya ihalesi düzenlendi. Yerleşkeye VIP görüşme odaları, VIP yemekhaneler, VIP bekleme odaları, kış bahçesi, kuaför, makam tuvaletleri, doktor ve soyunma odası, makam dinlenme odaları için alınan mobilyalar ile kondüsyon aletleri alındı. Bedeli ise 175 milyon 989 bin 250 TL’ye mal oldu.

BAL RENGİ KRİSTAL CAM

Yerleşkedeki alanların döşenmesi için 44 bin 124 parça tefrişat alımı yapıldı. Yüksek kurum başkan ve başkan yardımcılarının makam odaları için doğal kaplama çalışma masaları, gerçek deri çalışma koltuğu, gerçek deri kanepe ve koltuk, TV ünitesi, akıllı televizyon, dinlenme odası için bal rengi kristal cam, basın/fotoğraf salonu için masif ahşap kitaplık siyah cam sehpa, kumaş berjer; toplantı odaları için ceviz laminat masa, akıllı tahta; fuaye alanı için bistro masalar alındı.

ZANZİBAR ÇİÇEĞİ DE VAR

Başkanlık mutfağı ve VIP yemekhane için 12 kişilik krem altın file yemek takımı, VIP paslanmaz çelik çatal bıçak seti, VIP sürahi, VIP salon için masa örtüsü gibi VIP malzemeler alınacak. Ortak tuvaletlerin yanı sıra makam tuvaletleri de ayrılacak. Spor bölümünde ise masa tenisi koşu bandı, dikey, yatay bisikletler, eliptik bisiklet bulunacak. Yerleşkede akıllı saksılar, areka palmiyesi ve zanzibar çiçeği yer alacak. 68 bin 350 metrekarelik arazi üzerine yapılan projede toplam inşaat alanı 90 bin 670 metrekare olacak.

 

Başak KAYA

Kaynak : Sözcü Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler