,

Çalışmalar başladı: Ambalaj üzerine tavsiye fiyat geliyor

Fahiş fiyatlarla mücadele kapsamında ambalaj üzerine fiyat yazılması uygulaması gündeme gelen konular arasında yer alıyor. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu durum düşünülebilir" dedi. Çalışmaların henüz sonuçlanmadığı ancak ambalajların üzerine tavsiye fiyat ibaresinin eklenmesinin planlandığı belirtildi.

Çalışmalar başladı: Ambalaj üzerine tavsiye fiyat geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fahiş fiyatla mücadele önlemleri kapsamında "ambalaj üzerine fiyatların yazılması da düşünülebilir" dedi.

Ticaret Bakanlığı'nın konu üzerinde çalışmaya başladığı belirtiliyor.

Bakanlık üretici, toptancı ve perakendecilerle bir çalışma yapıyor. Ambalaj üzerine fiyat etiketi üçlü bir komisyon tarafından belirlenecek. Bu komisyonda bakanlık yetkililerinin de yer alması öngörülüyor.

Ticaret Bakanlığı'ndan onay alınacak

Ambalajda yer alacak fiyat "tavsiye fiyatı" olarak ortak karar ile belirlenecek. Üretici, toptancı, perakendeci ürünün üzerine maliyet ve kârı ekleyerek bir fiyat çıkaracak.

Bu fiyat Ticaret Bakanlığı ile paylaşılacak ve onayı alınacak. Belirlenen fiyat, üretim tarihiyle birlikte ambalaja basılacak. Böylece, etiket değişimi tüketiciler tarafından daha kolay takip edilebilecek.

Sabah gazetesinin haberine göre, ürünlerin üzerinde fiyat yer aldığından, önceden daha ucuza alınmış bir ürünün yüksek fiyattan satışının da önlenmesi planlanıyor. Bu şekilde stokçuluğun da engellenmesi hedefleniyor.

Kaynak : Sabah Gazetesi

İlişkili Haberler

Manşetler