,

Bakan Tekin: Öğretmenlerin beklentilerini cevaplayacak bir kanun hazırlığı yaptık

Milli Eğitim Bakanı Tekin, katıldığı televizyon programında eğitim gündemine ilişkin soruları yanıtladı.

Bakan Tekin: Öğretmenlerin beklentilerini cevaplayacak bir kanun hazırlığı yaptık

Bakan Yusuf Tekin, Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılacak değişiklikler konusundaki bir soruya karşılık, "Sanırım birkaç gün içerisinde kamuoyuyla paylaşmış oluruz onu da." dedi.

Bu konuda yaptıkları çalışmada bir taslak metin bulunduğunu ifade eden Tekin, "Taslağı diğer kamu kurumlarıyla ortak, yani Cumhurbaşkanı ve Yardımcımızın başkanlığında bir kurulda tartışacağız. Öğretmenlik mesleğinin tanımından, öğretmenlik mesleğinin itibarının yükseltilmesi, öğretmene yönelik şiddetten öğretmenlerimizin hak ve sorumluluklarına kadar her şeyin içinde yer aldığı, bütün kamuoyunda öğretmen arkadaşlarımızın beklentilerini cevaplayacak bir Meslek Kanunu hazırlığını yaptık. Benim tahminim mayıs ayı içerisinde yasalaşacağını öngörüyorum." açıklamasını yaptı.

Bakan Tekin, soru üzerine ücretli öğretmenlere kadroyla ilgili bir konunun gündemlerinde olmadığını, engelli öğretmen atamaları konusunu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile henüz konuşmadıklarını, konuştuktan sonra açıklayabileceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak : Gazete Memur

İlişkili Haberler

Manşetler